Toneel groep helvetia
Image default
Bedrijven

De fysiotherapeut voor pijnvermindering en herstel

De fysiotherapeut voor pijnvermindering en herstel

Wat doet de fysiotherapeut?

Iedereen is min of meer bekend met het vak van de fysiotherapeut. U bent er zelf wel eens geweest of kent iemand die er een behandeling heeft gehad. Wat veel mensen niet weten, is dat de fysiotherapiepraktijk u behalve de bekende behandelingen, zoals massage en revalidatie, veel meer kan aanbieden. Hieronder enkele van de behandelingen waarvoor u bij fysio Almere terecht kunt.

Diverse behandelingen

Manuele therapie

Voor klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen die pijn veroorzaken of zorgen voor het slechter kunnen bewegen van één of meerdere gewrichten, bent u gebaat bij manuele therapie. De manueel therapeut Almere kan u doeltreffend en professioneel behandelen.

Dry needling

Bij pijn in de spieren, bewegingsbeperkingen of verminderde kracht in de spieren, kan de fysiotherapeut de zogenaamde dry needling therapie toepassen in combinatie met een andere behandeling. Er worden dunne naaldjes in de spieren aangebracht, die de spieren ontspannen waarmee spierknopen (verhardingen in de spieren die pijn kunnen veroorzaken) worden aangepakt.

Oefentherapie

U kunt klachten ervaren door een verkeerde houding of verkeerde beweging of u kunt lichaamsproblemen krijgen door aandoeningen als artrose of obesitas. Bij de oefentherapie (Cesar of Mensendieck) wordt gewerkt aan de verbetering van houding en beweging met als doel de pijn te laten verdwijnen.

Vergoeding van behandelingen

De fysiotherapeut van Fysiotherapie Almere zal samen met u bepalen wat voor uw klachten de beste behandeling is en u kunt zorg op maat verwachten door een professional waar u op kunt vertrouwen. Het is dan goed om te weten welke behandelingen voor vergoeding door uw zorgverzekering in aanmerking komen. U kunt hiervoor deze lijst raadplegen. De diverse zorgverzekeringen kennen ook aanvullende dekking voor behandelingen bij de fysiotherapeut, maar er zijn wel verschillen in de pakketten van de diverse zorgverzekeringen. U kunt daarom het beste navraag doen bij uw verzekering.

https://www.snelherstelfysiotherapie.nl/