Toneel groep helvetia
Image default
Tuin en buitenleven

De deskundigheid van Vergelijk Hoveniers

Een boom verplaatsen vraagt om vakmanschap. Als u van plan bent binnenkort een boom in uw tuin te verplaatsen adviseren we dat grondig en verstandig aan te pakken. Bomen zijn kwetsbaar en niet alle bomen overleven zomaar een verplanting. Op www. vergelijkhoveniers. nl krijgt u tips over de juiste voorbereiding, de benodigde materialen en machines, een eventuele kapvergunning en de kosten die een verplaatsing met zich meebrengt.

Een ander heel belangrijk aspect om rekening mee te houden is het seizoen/de periode waarin u de boom verplaatst. In zijn algemeenheid gesproken geldt dat het voorjaar en het najaar het best geschikt zijn. Dit zijn tijden dat bomen hun winterslaap houden; de stroom van sappen is nog niet begonnen en er zijn nog geen bladeren. De soort boom en de leeftijd van de boom zijn ook belangrijk om rekening mee te houden. Als het vriest is het beter pas op de plaats te houden. De wortels kunnen namelijk snel beschadigd raken. Als u bij nader inzien toch liever een hovenier inschakelt om deze klus voor u te klaren, bent u zeker op het juiste adres bij vergelijkhoveniers.nl.

Stronk verwijderen?

Een boomstronk verwijderen is een tuinklus die u echt serieus moet nemen. Boomwortels kunnen zeer diep liggen en het gevolg daarvan is dat een boom vaak veel steviger vastzit in de grond dan op het eerste gezicht lijkt. Het gebruik van een professionele freesmachine is dan ook van harte aan te raden. Dit is een apparaat met een snel ronddraaiend onderdeel waarmee u een specifieke vorm of een bepaald profiel uit de boom kan frezen. Het verschil met een draaibank is dat het gereedschap zelf draait en niet het zogenoemde werkstuk.

Denkt u nu: ik zou wel wat hulp kunnen gebruiken bij het verwijderen van die boomstronk in mijn tuin, laat vergelijkhoveniers.nl u op weg helpen. Via deze site kunt u 24/7 vrijblijvend en kosteloos prijzen van hoveniers vergelijken en geheel zelfstandig een keuze maken.

https://www.vergelijkhoveniers.nl

Gerelateerde artikelen

Wil je houtpellets bij Bustotaal kopen?

Egalisee Bestratingen, voor al uw tuinwerkzaamheden