Toneel groep helvetia
Image default
Woning en Tuin

Bescherming tegen inbraak en diefstal bij Tiny Houses

Aangezien veel Tiny Houses gebouwd zijn met de verborgen agenda van crisispreventie in het achterhoofd, rijst de vraag hoe het huisje te beschermen in geval van een crisis…. Om je de mogelijkheden te laten zien om het hele mobiele huisje te beveiligen tegen diefstal en inbraak en de voor- en nadelen ervan uit te leggen, geven we hier nogmaals een overzicht van de belangrijkste tips.

 

Ons kleine tiny house

Tiny houses zijn een interessant alternatief voor de steeds duurdere huurappartementen en -gebouwen. Bovendien betekent hun mobiliteit dat ze kunnen worden geplaatst waar de eigenaar wil dat ze zich bevinden (en het bouwrecht staat dit niet in de weg). Maar de eigenschappen die het leven gunstiger maken, kunnen ook nadelig zijn en maken de huisjes een gemakkelijke prooi voor inbrekers. Daarom moet men ook denken aan Tiny Houses en inbraakwerendheid.
 

Wat is de optimale veiligheidsstrategie voor een tiny house?

In de eerste plaats moet de belangrijkste zwakte van de tiny houses op het gebied van diefstal worden beperkt, namelijk hun mobiliteit. Anders kunnen inbrekers het huis eenvoudigweg naar een afgelegen locatie slepen en het op hun gemak uit elkaar halen. De eerste tip is dan ook: Tiny houses moeten bij voorkeur geparkeerd worden op land waarvan de grenzen door een stevige omheining zijn beveiligd of waarvan de toegang door een barrière is beveiligd.

Als het Tiny House maar kort geparkeerd staat, kan het verwijderen van de klauwen worden voorkomen. Als het Tiny House voor langere tijd geparkeerd moet worden, is het raadzaam (ook om de belasting op de assen en wielen te ontlasten) om het Tiny House op te vijzelen en de wielen te demonteren. Overigens kan dit ook een vereiste zijn voor het verkrijgen van een bouwvergunning, omdat het Tiny House zich op deze manier optisch beter integreert in de omliggende gebouwen.

Gerelateerde artikelen

Wat zijn de innovaties op het gebied van cilindersloten?

Handige tips bij het aanvragen van een hypotheek

Alles wat je moet weten over vliegen bestrijden