Toneel groep helvetia
Image default
Banen en opleidingen

5 signalen die erop wijzen dat je klaar bent voor een carrièreswitch

vacatures

Sommige mensen ontwikkelen hun loopbaan naarmate er zich kansen voordoen, terwijl anderen een meerjarenplan ontwikkelen en zich daaraan proberen te houden. Langetermijnplannen hebben hun voordelen, maar soms is het pad dat u kiest misschien niet succesvol. Hier zijn vijf signalen die u zullen vertellen om uw carrièreplannen te heroverwegen.
Werk heeft een negatieve invloed op andere aspecten van uw leven

Wanneer werkstress erg intens wordt, kan dit van invloed zijn op verschillende aspecten van uw leven, of het nu gaat om gezondheid, relaties of uw emotionele toestand. Leiderschapsexpert Jill Morgenthaler adviseert om werkproblemen niet mee naar huis te nemen omdat je ze daar nog steeds niet kunt oplossen.

Soms kan de situatie echter zo nijpend zijn dat deze problemen u nog steeds zullen treffen, vooral als u ze niet samen met uw werkgever kunt oplossen. In dit geval is het beter om zowel hem als zijn problemen achter te laten en op zoek te gaan naar een nieuwe baan.
De doelen van de baan of het bedrijf waarvoor u werkt, zijn niet in overeenstemming met uw waarden

Idealiter zou werk je altijd moeten bekoren, maar in werkelijkheid zou het je een gevoel van trots en belangrijkheid moeten geven. Schrijver en deskundige op het gebied van emotionele intelligentie Harvey Deutchendorf gelooft dat als je het niet prettig vindt om te praten over waar je werkt, dit een duidelijk teken is dat je niet veel respect voor je bedrijf hebt. Misschien doet uw werkgever iets dat in strijd is met uw morele normen en voelt u zich niet op uw gemak in uw plaats.
Uw huidige baan helpt u niet bij het opbouwen van uw reputatie

Joseph Liu, expert op het gebied van loopbaanveranderingsstrategie, werkte als marketeer bij internationale merken voordat hij zijn baan ophield en zaken ging doen. Volgens hem voelde hij meteen hoe de houding van mensen ten opzichte van hem was veranderd.

“Ik begon me te realiseren hoezeer mijn reputatie afhing van de merken waarmee ik werkte. Een eigen bedrijf beginnen was niet eenvoudig, maar het was het waard. Aan het begin van mijn zelfstandige carrière merkte ik echter dat ik van een veelgevraagd marketeer was veranderd in een andere ondernemer waar geen aandacht aan werd besteed. Ik was geschokt over hoe snel mijn status veranderde. “

Dus als u uw carrièreplannen op lange termijn wilt vervullen, overweeg dan om van bedrijf te veranderen om uw reputatie op te bouwen.
Uw droombaan kan verdwijnen door veranderingen in de branche

Het werk verandert in hoog tempo – sommige beroepen verdwijnen, maar er verschijnen nieuwe, waar niemand vijf jaar geleden van gehoord heeft. Als je jezelf een duidelijk doel stelt om een ​​specifieke functie te bereiken, ben je uitgesloten van lucratieve kansen die passen bij je interesses en vaardigheden.

Bovendien kan uw droombaan na een paar jaar verdwijnen – dan zult u beseffen dat uw plannen uw concurrentievermogen hebben beperkt. Door breder te denken en niet bang te zijn voor verandering, kunt u carrièremogelijkheden voor uzelf creëren. Alex Daly bedacht bijvoorbeeld zelf een droombaan en kreeg die.
Onze verwachtingen komen niet overeen met de werkelijkheid

Uw droombaan voldoet misschien niet altijd aan de verwachtingen.

“Weinig nieuwkomers begrijpen dat een droombaan een luchtspiegeling is in een carrière-woestijn”, zegt schrijfster Susan Bond. – Als we bij hem komen, zien we dat hij niet is wat we dachten. De echte droombaan ligt iets verder, dus we blijven zoeken. We proberen nog harder om haar te vinden. En hoewel we al moe zijn en iets echts willen krijgen, stoppen we niet en gaan we op weg naar het volgende doel. Dit is hoe de cyclus zich herhaalt. “

Soms moet je op de verkeerde plaatsen werken om te beseffen dat je het mis had met je carrièrekeuze – en dat is oké. Soms komt het voor dat de economische realiteit en uw eigen prioriteiten niet passen bij uw gewenste loopbaanplan. In 2017 vroeg Fast Company voormalige freelancers waarom ze besloten terug te keren naar kantoor. Een van hen antwoordde dat freelancen zijn tijd in beslag nam om met dierbaren te communiceren en veel stress veroorzaakte.

Een carrièreplan helpt je op weg, maar vergeet de realiteit van het leven niet. Soms blijken moeilijkheden kansen te zijn die u naar een gewenst professioneel doel leiden.

https://www.vindazo.be

Gerelateerde artikelen

Werkvoorbereider – Apparatenbouw

Full Stack Developer

Oracle Database Administrator