Toneel groep helvetia
Image default
Aanbiedingen

Zo blijf je warm in de kou

In de winter toch lekker warm blijven? Soms is dat een uitdaging. Het standaard advies om laagjes te dragen heb je nu waarschijnlijk al wel eens gehoord, maar wist je dat er meer manieren zijn om het lekker warm te houden in de winter? Lees gauw verder voor de handigste tips. 

Geen koud eten

Dacht je dat het een mythe was om in de winter koud eten te vermijden? Think again! Verkoelende voeding zoals watermeloen, salade en koude groenten zorgen ervoor dat je lichaam afkoelt. Terwijl warm eten het lichaam opwarmt. Daarom zijn stoofpeertjes of appel met kaneel echte wintergerechten. 

Zorg voor veel eiwitten

Dieren die een winterslaap houden, zullen voor ze gaan slapen energierijke voeding eten. Een geinig weetje is dat dit voor mensen net zo werkt. Zo kun je met energierijke voeding zoals yoghurt en groenten je lichaam de hele dag bezig houden met verbranden. Door het actief moeten verteren van het eten, zal je lichaam opwarmen. 

Nog niet warm genoeg gekregen? Probeer dan pittig te eten. Mensen die rode peper voor het eerst proberen krijgen het niet voor niets meteen warm. Door een klein beetje chilivlokken of fijn gesneden rode peper aan je maaltijd toe te voegen, krijg je het al gauw warmer. Bon appetit! 

Fleece huispakken 

Vooruit, we geven je toch één kledingtip. De beste manier om warm te blijven is om van top tot teen in dezelfde stof gehuld te zijn, bijvoorbeeld fleece of velours. Op deze manier ‘went’ je lichaam namelijk aan de stof en blijft het de warmte makkelijk vasthouden. 

Het bij elkaar zoeken van een outfit die helemaal gemaakt is van fleece, is nog nooit zo makkelijk geweest. Het huispak is ooit geïntroduceerd door Roy Donders en eigenlijk nooit meer uit de mode gegaan. Kleding voor in en rondom huis is de manier om ontspannen je dag te beginnen of te eindigen. Zeg nu zelf, als je thuis zit moet dat toch wel een beetje comfortabel kunnen? Huispakken heb je in allerlei soorten en maten, maar het liefst hebben we in de winter een lekker fleece huispak. Of je nu voor een onesie of een gewoon huispak kiest, met een fleece huispak voor dames blijf jij deze winter lekker warm. 

 

https://www.sliponline.nl