Toneel groep helvetia
Image default
Meubels

Welke kleuren en stijlen meubels zijn hot in 2020?

Het nieuwe jaar is weer begonnen. De eerste maanden van het jaar zijn een periode waarin veel mensen overwegen nieuwe meubels te kopen. Nu kun je direct naar een woonwinkel gaan en rondkijken wat er te koop is, maar je kunt er ook voor kiezen om je eerst online oriënteren, zoals jij nu hebt gedaan ;). Op deze manier krijg je het beste inzicht van wat er allemaal te koop is. Wanneer je de woonkamer of slaapkamer opnieuw gaat inrichten, wil je weten in welke stijlen en kleuren je dit zoal kunt doen. En het liefste wil je dat je kamer hip en trendy wordt. Want jij bent een ware trendsetter. In deze blog gaan we met je bespreken welke kleuren en stijlen meubels hot zullen zijn in 2020. Zodat jij hierna in staat bent om een hippe, trendy woon- of slaapkamer te gaan ontwerpen.

Neutrale en natuurlijke kleuren

Veel mensen zullen in 2020 de trend van duurzaam wonen doorzetten. Dit heeft tot gevolg dat veel meubels in neutrale kleuren populair zijn. Twee van deze 2020 kleuren zijn hout en marmer. Maar ook de kleuren van aardewerk zoals oranjerood en roodbruin. 

Qua houtkleur wordt dan met name robuuste designs bedoelt. Deze zijn het meest trendy. Neutrale, aardse kleuren zorgen ervoor dat je meer de verbinding krijgt tussen je huis en de natuur. Hierdoor kom je beter tot rust in je woning. Natuur bewustzijn is een grote trend voor komende jaren. 

Afgelopen jaren is er een enorme toename geweest van mensen die op zoek zijn naar groen in de woonkamer. Planten zijn populair als decoratieve stukken, maar ook banken en muren zijn steeds meer groen geworden. Een kruidentuintje in de keuken zie je bij steeds meer mensen. 

Mosterdkleur

Mosterd is niet alleen enorm lekker, maar ook nog eens enorm hip als meubel kleur. De vraag naar dit donkergeel gekleurde meubels is met 45% in zoekopdrachten toegenomen afgelopen maanden. Het is een zachte en warmere kleur dan oranje. Het combineert erg goed met houtkleuren, zwart en antraciet. Het geeft je interieur een mooi en hip contrast.

Feng shui kleuren

Feng shui is een Chinese filosofie en baseert zich op het creëren van een goede energiebalans. Binnen een feng shui interieur wil je rommel en negatieve energie kosten wat kost vermijden. Beperk je tot wat je echt nodig hebt. En decoreer je huis op een gebalanceerde wijze. Per kamer worden er andere kleur voorschriften gegeven voor de juiste energiebalans. Denk aan een lichte en warme woonkamer. Waarbij oranje, bruin, groen en gele accenten kunnen worden toegepast. 

Voor een slaapkamer is goede verlichting van groot belang. Een slaapkamer moet warm en ontspannen uitstraling hebben. Kies hierom voor een warme, neutrale slaapkamer kleur. 

Natuurlijke materialen

Afgelopen jaren is er een enorme toename geweest van mensen die op zoek zijn naar groen in de woonkamer. Planten zijn populair als decoratieve stukken, maar ook banken en muren zijn vaak groen. Ook natuurlijk uitziende textielschilderijen worden populair.

Maximalisme

In tegenstelling tot de eerder genoemde trends van duurzaam en een meer minimalistische levenswijze, wordt maximalisme ook populair. Hierbij zijn interieurs juist heel druk ingericht. Hierbij is het huis voorzien van vele leuke snuisterijen. Hoe meer, is des te beter. Deze mensen willen laten zien welke spullen ze allemaal hebben gekocht en zijn trots op hun interieur. 

Smart interieur

Waar er steeds meer technologie is verwerkt in de woon- en slaapkamer, kan deze technologieën ook tot gevolg hebben dat de woonkamer steeds smarter wordt. Verlichte lampen en een slimme thermostaat zijn er al. Maar wat te denken van een verwarmde bank en fauteuils met een aanpasbare tegendruk voor optimaal zitcomfort en stoelen met verstelbare leuning. Ook je interieur is aan het toevoegen van gemak en comfort onderhevig!

https://www.emob.nl/