Toneel groep helvetia
Image default
Electronica en Computers

Waarom een tourguidesysteem?

Een tourguidesysteem is een draadloze, draagbare audio-oplossing die de communicatie tussen een persoon en een groep mensen vergemakkelijkt wanneer lawaai of afstand een probleem vormen. Met deze systemen kan de gids actief communiceren met de groep, begeleiding en informatie geven zonder andere bezoekers af te leiden of de sfeer van de bezochte plaats te verstoren door zijn stem te verheffen zoals hij zonder deze apparatuur zou doen. De communicatie verloopt van punt tot punt, van de microfoon van de gids naar de koptelefoon van de luisteraars; dit heeft het voordeel dat er geen achtergrondlawaai is dat de groepsleden zou kunnen afleiden en verhinderen dat ze zich concentreren op wat er gezegd wordt. Ook de afstand tot de gids is geen factor die het begrip en de informatiestroom zou kunnen verstoren, aangezien het bereik van de zender de groepsleden in staat stelt zich vrij af te vragen en toch te kunnen luisteren.

Tour-guidesystemen kunnen worden gebruikt tijdens wandeltochten, bezoeken aan musea, bus- en rivierexcursies, fabrieksrondleidingen, school- en universiteitsbezoeken.

Hoe werkt een tourguidesysteem?

  • De gids spreekt via een microfoon die verbonden is met een draadloze zender.
  • Het publiek luistert naar de stem van de gids via een koptelefoon die is aangesloten op ontvangers.
  • De ontvangers en de zender zijn afgestemd op hetzelfde kanaal of frequentie.

Tolken
Tourguidesystemen zijn ideaal voor draagbare simultaantolken door hun gebruiksgemak, draagbaarheid, draadloze ontwerp en minimale installatietijd. De tolk hoort wat er tijdens de vergadering/conferentie wordt gezegd en fluistert de vertaling in de microfoon die is aangesloten op een bodypack-zender. De afgevaardigden horen de vertaalde boodschap dan onmiddellijk zonder anderen te storen. Zo kan het perfect worden gebruitk als vertaalsysteem.

Gerelateerde artikelen

Videoconferencing: dé oplossing voor thuiswerken

Een laptop kopen? Overweeg de aanschaf van een tweedehands laptop eens!

De MacBook Air: combineert de eenvoud en het gemak van Apple