Toneel groep helvetia
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het kopen van een inclinometer

Er zijn veel voordelen aan een inclinometer, maar het is essentieel voor u om te weten welk type u nodig heeft voordat u uw aankoop doet. Er zijn twee basistypes beschikbaar: elektrisch en hydraulisch. Enkele van de belangrijkste kenmerken om in gedachten te houden zijn: Het type motor dat in een inclinometer wordt gebruikt, omdat het bepaalt hoe het apparaat zal reageren op de bewegingen van uw voet. Het meest voorkomende type motor dat wordt gebruikt in de meerderheid van inclinometers is kettingaandrijving, omdat het een zeer goede balans en snelheidscontrole biedt en in staat is om uitstekende hoekmetingen te leveren.

 

Maten en montage-opties 

Maten voor de meeste inclinometers zijn verkrijgbaar in zelfklevende montagekits of permanente montagebeugels. Zelfklevende maten worden het meest gebruikt voor persoonlijk gebruik en bieden flexibiliteit waar andere maten niet geschikt zijn. Permanente montagebeugels worden meestal commercieel gebruikt en zijn ontworpen om extreem duurzaam te zijn. Beide bieden flexibiliteit bij het monteren van het apparaat en de meeste modellen kunnen eenvoudig op een standaardtrappen worden gemonteerd. Bepaalde modellen kunnen zelfs worden aangepast om te gebruiken met stap-ontlasting.

 

Nauwkeurigheid 

De precisie van een inclinometer wordt bepaald door de meettechnologie. Dit mechanisme zorgt ervoor dat de eindgebruiker het gewenste meetbereik handmatig instelt. Meetbereiken worden gemeten in graden Fahrenheit en nummers worden meestal weergegeven op het display om de lezing als een percentage te tonen. Bovendien kunnen sommige modellen de gebruiker gegevens invoeren in aanvullende softwareprogramma’s, zoals Microsoft Excel, die vervolgens voor verdere analyse kan worden gebruikt.

 

Het meten van een helling van objecten kan een belangrijke factor zijn bij het bepalen of u al dan niet klimt. Bepaalde modellen van inclinometers hebben een ingebouwde TARE-functie waarmee de gebruiker de juiste helling moet bepalen. De kantelfunctie is ook beschikbaar op vele eenheden. Sommige modellen bieden zowel tilt- als tarra-functies, terwijl anderen alleen kantelen zijn. Het meten van hoeken zijn meestal in graden en getallen worden op het display weergegeven om de lezing op een grafiek weer te geven.

 

Ingebouwde kenmerken 

Digitale inclinometers met ingebouwde digitale displays bieden enkele voordelen ten opzichte van degenen die op een console vertrouwen. De meesten hebben een ingebouwde databoard, die informatie rechtstreeks op het display weergeeft en aanpasbaar is. Veel modellen hebben meerdere weergave-opties, waaronder tekst, afbeeldingen, barcode labels of meer geavanceerde functies zoals percentage tellen. Met de mogelijkheid om deze apparaten aan te passen, kunnen gebruikers op verschillende manieren metingen opnemen. Deze apparaten kunnen ook een mechanisme bevatten om het platform te vergrendelen of ontgrendelen om ongewenste wijzigingen te voorkomen.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over inclinometers of bent u op zoek? Bij TSB Bescom kunt u zowel informatie vinden en zelfs inclinometers bestellen. Daarnaast kunt u hier ook sensoren en bevestigingssystemen aanschaffen.

https://www.tsb-bescom.nl/

Gerelateerde artikelen

Wat kan vastgoedmanagement in Rotterdam voor u betekenen?

Zo geniet je ook in de winter van je tuin

Geld besparen met bouwleveranciers