Toneel groep helvetia
Image default
Bedrijven

Relatie weer hoopvol met relatietherapie

Zorg voor helderheid binnen de relatie

Relatietherapie Den Haag is zeer bekwaam op het gebied van relaties. Het kan zijn dat de relatie niet helemaal goed zit. In dit geval is het soms goed om te besluiten relatie therapie te ondergaan. U en uw partner kunnen bijvoorbeeld het niet altijd eens zijn met elkaar of conflicten hebben. Samen met de relatietherapeut bekijken u en uw partner waar het probleem vandaan komt om zo voor opheldering te zorgen. Messersmid relatietherapie heeft voor elk probleem een methode zodat het opgelost kan worden.

Oorzaken van relatieproblematiek

Relatietherapie Den Haag is vakbekwaam op alle vlakken van relatieproblemen. Zo kan het zijn dat er een ander is waardoor de relatie op een breekpunt staat, uw gevoel weg is voor uw partner, het hebben van conflicten en ruzies met uw partner, problemen met kinderen en geboorte of juist te veel verwijderd raken van uw partner. Elk denkbaar scenario is mogelijk. Maar het is nog niet te laat. Vaak kan er wat aan worden gedaan.

Therapie afgestemd op uw wensen

Er vinden gesprekken plaats tussen u, uw partner en de relatietherapeut. Vaak zijn communicatieproblemen de oorzaak van een stroef lopende relatie. Met onder andere rollenspellen en oefeningen met visualisatie kunnen u en uw partner elkaar weer leren begrijpen. Hierbij krijgt u sneller inzicht in de gevoelens van de ander en wat beter kan om aan jullie relatie te gaan werken. Messersmid relatietherapie heeft als doel de essentie van het probleem te achterhalen. Het bewust worden van bepaalde ingebakken patronen, gewoontes en conflicten. Op deze manier staat het leren maken van keuzes centraal.

Praktische omgeving

Er wordt geleerd hoe dingen anders kunnen en hoe patronen doorbroken kunnen worden. Dit is direct thuis in de praktijk toepasbaar omdat het al wordt geoefend tijdens de therapie met diverse technieken. Met huiswerk kan thuis worden geoefend.

https://www.messersmid-relatietherapie.nl/