Toneel groep helvetia
Image default
Dienstverlening

Kewodak ziet mogelijkheden in elk plat dak

Wilt u meer met uw platte dak? Vraag dan de dakdekkers van Kewodak eens om advies. Wij zijn bij Kewodak gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met platte en licht hellende daken. We renoveren, repareren, verbouwen, bedekken, verduurzamen en creëren. Dit doen we al ruim 35 jaar met veel plezier. Daarmee hebben we zeer veel ervaring en we zien in elk dak kansen en uitdagingen.  

Platte daken bieden zeer veel mogelijkheden. Dakbedekkingssystemen waar Kewodak mee werkt zijn onder andere:

  • Groene dakbedekking
  • Witte dakbedekking
  • Water dakbedekking
  • Isolerende dakbedekking
  • Luchtzuiverende dakbedekking
  • Herbruikbare dakbedekking

Vraag een inspectie aan via onze website, dan komen wij kijken welke mogelijkheden er op uw platte dak allemaal zijn.

Witte daken kennen veel voordelen

We zullen 1 type dakbedekking beschrijven: de witte dakbedekking. In Nederland is de meest gebruikte dakbedekking zwarte bitumen. Best gek eigenlijk dat er zoveel zwarte dakbedekking wordt gebruikt. Zwart absorbeert namelijk zonlicht waardoor de temperatuur op een zwart dak tijdens een zonnige zomerdag makkelijk op kan lopen tot 80 graden Celsius! Vaak hebben zorginstellingen en schoolgebouwen een zwart dak, terwijl juist voor kinderen en ouderen deze hoge temperatuur gevaarlijk kan worden.

Witte daken zijn hiervoor de oplossing. De kleur wit absorbeert geen warmte, het weerkaatst de zonnestralen waardoor de temperatuur van de dakbedekking nooit zo hoog kan oplopen. Daarnaast hebben witte daken nog meer voordelen. De luchtkwaliteit wordt beter omdat een wit dak luchtzuiverend werkt. Doordat een wit dak veel koeler blijft zal de woning of het gebouw onder het witte dak ook koeler blijven. Hierdoor kan de airconditioning wat vaker uit of laag gezet worden en dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Wanneer er in een stad veel witte daken zijn zal de omgevingstemperatuur zakken en de lucht schoner worden.

Zonnepanelen op een wit dak leveren een beter rendement op dan zonnepanelen op een zwart dak. Dit komt doordat wit de zonnestralen reflecteert. De hoeveelheid zonnestralen op de panelen is dus groter, waardoor er nog meer uit de zonnepanelen gehaald kan worden. Witte daken hebben dus veel voordelen, zowel voor u als voor het milieu!

https://www.kewodak.nl/

Gerelateerde artikelen

Wanneer is een huwelijk niet echt een huwelijk?

Wat voor kleren dragen begrafenisondernemers over het algemeen?

Wat is ems training en wat zijn de voordelen?