Toneel groep helvetia
Image default
Aanbiedingen

Hier moet jij op letten bij de aanschaf van een anker!

De functie van een van een anker heeft weinig uitleg nodig; het zorgt ervoor dat een anker niet verder kan bewegen, en vast blijft liggen op een bepaalde plaats. Toch is de aanschaf van een anker niet bepaald gemakkelijk, aangezien er best veel dingen zijn waar jij op moet letten, om zeker te weten dat jij het juiste anker hebt gevonden. Twijfel jij over welk soort anker jij moet kopen? In deze blog wordt jij daarmee geholpen! 

Wat voor boot heb je?

Om te weten welk soort anker jij moet hebben, is het belangrijk om na te gaan wat voor soort boot jij hebt. Hierin zijn met name het gewicht en de grootte van deze boot belangrijk. Een kleiner bootje heeft namelijk een lichter anker nodig dan een zware boot. 

Verschillende materialen bij ankers

In principe zijn er drie verschillende materialen waarvan ankers gemaakt worden, namelijk verzinkt staal, roestvrij staal en een mengsel van aluminium en magnesium. Verzinkt staal is het meest gekozen materiaal, omdat dit het goedkoopste materiaal is. Echter heeft verzinkt staal nog een voordeel, namelijk dat het beter is voor warme wateren, zoals het Caribische gebied of de Middellandse Zee. Roestvrij staal is in deze wateren een stuk vatbaarder voor roest. Is jouw boot ultralicht? Dan wordt het juist aangeraden om een anker van aluminium en magnesium te gebruiken. 

Waar vaar je?

Zoals net genoemd, kan het uitmaken waar je vaart om te bepalen wat voor anker je nodig hebt. Dit heeft niet alleen te maken met warm of koud water, maar ook met of je vaart op zee of op een meer. Voor de zee is er namelijk een groter, en zwaarder anker nodig, die beschikt over kleine vloeien. De bodem bij dit water is namelijk harder dan de bodem van een meer. Een anker mag daar dan ook over grotere vloeien beschikken.

Boottotaal

Ben jij geïnteresseerd in de aanschaf van een anker, of heb jij hier nog vragen over? Neem dan eens een kijkje op de website van Boottotaal. Zij hebben verstand over alle watersporten, zo ook varen. Via de website kan je gemakkelijk contact leggen met Boottotaal; zij zullen je graag helpen met al jouw vragen.

 

https://www.toneelgroephelvetia.nl/