Toneel groep helvetia
Image default
Aanbiedingen

Fases tot celebrities kunstfotografie

Een mobiel is tegenwoordig niet meer weg te denken, iedereen heeft er wel een om foto’s mee te maken. Heel soms zijn de foto’s zelfs scherper dan wanneer je het met een normale camera maakt. Zou dat dan kunnen betekenen dat elke foto als kunst gezien kan worden? En wanneer kun je een foto dan iets als celebrities kunstfotografie noemen?  

 

De eerste echte foto werd in 1826 gemaakt, je kan je misschien wel voorstellen dat dat niet te vergelijken valt met de foto’s tegenwoordig. In die tijd werden foto’s ook niet gezien als kunstwerken, maar als fotografie voor de wetenschap. Het maken van een foto zelf kwam dus ook niet in het vakje ‘kunst’ terecht.  

 

Hoe celebrities kunstfotografie een beetje begon te ontstaan 

Fotografie op zichzelf bood vernieuwde wegen voor de wetenschap, techniek en kunst. Maar wanneer begon fotografie een vorm van kunst aan te nemen? Fotografie was erg nieuw en dus populair bij de mens. Er kwam een punt waarin fotografie en menselijke schilderijen samenkwamen in vorm van kunst. Vorm waarin we het menselijke kunst foto een beetje vandaag de dag kennen kwam in het leven kijken toen lichtinvallen en nieuwe technieken in het leven werden geroepen die ervoor zorgde dat het menselijk lichaam gevormd kon worden afgebeeld. Het was later in die tijd dat er over celebrities kunstfotografie kon worden gesproken, maar nog niet zoals wij het vandaag de dag kennen.  

 

Digitale celebrities kunstfotografie vandaag de dag 

Digitale foto’s werden al in de jaren 20 ontwikkeld in donkere ontwikkel kamers. Dit is ongeveer de tijd dat het maken van celebrities kunstfotografie ongeveer ontstond. Ze maakte vaak meerdere foto’s achter elkaar. Daarbij was het wel nodig dat de model een duidelijke stille pose aannam om er een scherpe foto uit te halen.   

 

Foto’s maken en bewerken gaat tegenwoordig een stuk makkelijker. Je maakt een foto met je telefoon en zet daar een mooie filter overheen. Hoe de verhoudingen liggen tussen kunst en normale fotografie is nog altijd een grijs gebied. Een mooie foto met diepgang komt in de buurt van kunst!  

 

 

Gerelateerde artikelen

What is IPv4 lease and how does it help your business?

Tips voor het kopen van een inclinometer

Foggers op maat voor professioneel en industrieel gebruik