Steeds meer mensen besluiten om vloerverwarming aan te laten leggen of doen dit zelf. Vloerverwarming heeft als groot voordeel dat een ruimte evenwichtig wordt verwarmd. Het wordt hierdoor comfortabel warm en vaak levert het ook nog eens een energiebesparing op doordat de verwarming van de woning efficiënter gaat dan met radiatoren van een centrale verwarmingsinstallatie. Nu steeds meer woningen worden opgeleverd zonder aardgasaansluiting wordt het leggen van vloerverwarming ook weer interessanter voor huizenbezitters en projectontwikkelaars.

Parket combineert prima met vloerverwarming

Wil je vloerverwarming aanleggen dan is dit prima te combineren met een lamelparketvloer. Laminaat en parket zijn minder geschikt voor deze combinatie. Het leggen van vloerverwarming is wel een secure klus. Als je het niet ziet zitten om dit zelf te doen dan is het aan te raden om hiervoor een professional in te schakelen. Als er iets niet goed gaat is het immers niet zomaar gebeurd om even de vloer open te maken om het probleem op te lossen. Het is dan ook zeer aan te raden om de vloerverwarming uitgebreid te testen voordat hier een vloer overheen wordt gelegd, ongeacht het materiaal van de vloer.

Meer comfort en duurzaamheid met vloerverwarming

Een huis met vloerverwarming is een duurzaam huis. Het aanleggen van verwarming in de vloer in combinatie met een mooie parketvloer betekent dan ook in alle gevallen een waardevermeerdering bij verkoop. Keuze uit parket is er voldoende, zo kan je nu ook parket kopen online.

Wanneer een woning op deze manier wordt verwarmd is hij klaar voor de toekomst. Dit zijn aspecten die het plaatsen van vloerverwarming extra aantrekkelijk maken voor huiseigenaren maar ook voor verhuurders va n woningen.