Toneel groep helvetia
Image default
Bedrijven

Een huis huren in Nederland

In Nederland worden steeds meer huizen gehuurd. Er is een tekort en bovendien zijn woningen voor starters simpelweg heel duur. Naar verwachting gaat dat tekort nog lang niet teruglopen. Er wordt zelfs verwacht dat er de komende jaren alleen maar meer woning tekort komt. Er wordt daarom steeds meer gehuurd. Mensen zijn hiertoe genoodzaakt, vooral in de randstad is dit te zien. Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht hebben er het meeste last van. Er zijn in Nederland ook provincies die er weinig of geen last van hebben. Ben je benieuwd naar meer informatie over koophuizen en huurhuizen? Lees dan verder.

Kopen of huren

Het dilemma is nu steeds vaker: ga ik voor een huurhuis of ga ik voor een koophuis? Veel starters willen wel kopen, maar zoals net al gezegd is dat heel duur. Je moet veel eigen geld hebben wil je kans maken op een koopwoning. Dit bedrag zit vaak al rond de €20.000 euro. Als je dit eigen geld hebt dan kun je ongeveer een huis kopen van 60 vierkante meter in een dorp. Wil je in Amsterdam wonen dan heb je bijvoorbeeld veel meer geld nodig. Veel mensen hebben dit geld niet en kiezen er daarom voor om in een huurhuis te gaan wonen. Dit is makkelijker, want de huur hoeft alleen maar betaald te worden iedere maand. Verder heb je zelf nergens omkijken naar en je hebt geen gedoe met een hypotheek.

Vinden

Een huurhuis vinden is niet gemakkelijk tegenwoordig. Als je kijkt op Google kom je wel van alles tegen, maar waarschijnlijk niet het soort huis wat je zoekt. Je kunt daarom vaak beter kijken op websites die alleen maar huurhuizen aanbieden. Een van die websites is bijvoorbeeld Huurstunt. Je kunt hier filteren op alles wat je wil zoals plaats en ligging. Zo komen de huurhuizen naar boven die aan jouw eisen voldoen. Je hebt vaak op deze manier sneller een huurhuis gevonden, dus het is zeker wel aan te raden. Wil je extra snel een huurhuis vinden? Dan heb je ook vaak nog de optie om premium te gaan. Zo kun je eerder dingen zien en sneller op dingen reageren.

https://www.huurstunt.nl/huren/nederland/