Toneel groep helvetia
Image default
Cadeau

Communie vieren in 2020, waar moet je aan denken?

Wie in 2020 een zoon of dochter heeft die eerste Heilige communie doet, heeft wat hobbels moeten nemen. Normaal gesproken zijn deze religieuze feesten in de maanden april en mei, wanneer het ook wat mooier weer is. De meeste communies zijn door de opkomst van het corona virus uitgesteld tot nader order en het lijkt er nu op dat ze in de maanden september en oktober worden ingehaald.

Natuurlijk zijn de feesten anders dan anders en kunnen er minder mensen komen. Maar als peetouders is het alsnog en wie weet ook wel extra belangrijk om deel te te nemen aan deze bijeenkomsten. Communie is het toetreden van het kind tot het Christelijk geloof en dat is een ontzettend belangrijke gebeurtenis, waar echt aandacht aan besteed moet worden.

Hoeveel gasten mag je ontvangen?

In elke regio in Nederland en België zijn weer andere regelingen rondom het houden van bijeenkomsten. Ook in de loop van de tijd veranderen deze regels weer. Het is dus belangrijk om de actuele stand van zaken goed in de gaten te houden en voorbereid te zijn op wijzigingen. Zoals de locatie, het aantal gasten en de tijdstippen.

Mocht het zo zijn dat het aantal aanwezigen drastisch wordt verminderd, dan is het fijn als je een lijstje klaar hebt liggen met welke personen dan alsnog wel en niet mogen komen. Overleg ook met de locatie wat de mogelijkheden zijn en of je aan bepaalde dingen vast zit, ook als de wettelijke regels veranderen.

Wat geef je cadeau?

Nu de speciale dag van je zoon of dochter toch heel anders wordt dan normaal, is een mooi en bijzonder communie cadeau misschien wel belangrijker dan ooit. Naast de peetouders en grootouders geef je als ouders ook een mooi aandenken aan je kind. Iets waar ze later op terugkijken en dan kunnen denken: dat heb ik van mijn vader en moeder gekregen voor mijn eerste communie. 

Communie outfits

Had je voor de lente al een mooie outfit gescoord met bijpassenden communie sieraden, dan is deze hopelijk nog passend en warm genoeg voor vieringen in de herfst. Je kan natuurlijk altijd een vestje of jasje erbij kopen om de luchtige kleding wat warmer te maken. In die paar maanden kunnen kinderen flink groeien, maar een jurk of pak passen meestal nog wel. Overleg anders even met de winkel of omruilen nog mogelijk is. 

Ook al is 2020 een heel raar jaar wat betreft feesten en partijen, het is fijn als je alsnog aandacht kan geven aan dit bijzondere moment in de kerk. Roeien met de riemen die je hebt en je kind is vast heel blij met alle aandacht.