Toneel groep helvetia
Image default
Woning en Tuin

4 tips voor het ontstoppen van je gootsteen

Je kent het wel, je zet de kraan aan of probeert wat weg te gieten in de gootsteen en opeens loopt het water niet meer weg. Een verstopte gootsteen is erg irritant en kan van het een op het andere moment heel je huishouden ontwrichten.  Heb jij hier last van? Treur niet! Met behulp van deze tips ben jij zo van je verstopping af.

Veelvoorkomende oorzaken

Wanneer je je gootsteen niet voor de juiste dingen gebruikt is de kans erg groot dat hij verstopt raakt. Dit kan een aantal oorzaken hebben en een daarvan is het weg willen spoelen van etensresten er een. Denk hierbij aan kruimels, soep of yoghurt die je even snel door het putjes denkt te spoelen. Daarnaast blijkt een ophoping van zeep ook vaak een boosdoener te zijn. Dit komt doordat zeep een plakkerige substantie is dat snel in je afvoerpijpen blijft zitten. Ten derde is olie en vet nog een oorzaak. Giet jij bijvoorbeeld je gehakt of spekjes af in de gootsteen? Dat is niet aan te raden! De olie en het vet kan namelijk de hele afvoer dicht laten slippen, zeker wanneer het gemengd wordt met etensresten.

Gootsteen ontstoppen

Zit jouw gootsteen nou verstopt, dan volgen hier een aantal tips die wellicht kunnen helpen met het ontstoppen.

  • Gebruik een plopper.

Zorg dat wanneer je een plopper gebruikt, je zorgt dat het hele afvoerputje afgesloten zit. Op deze manier zuig je de afvoer vacuüm en trekt u aan de verstopping. Maak vervolgens een duwende en trekkende beweging tot de verstopping vrijkomt.

  • Gebruik een mix van soda en azijn.

Hiermee creëer je je eigen ontstoppingsmiddel. Giet om mee te beginnen een handje soda in de afvoer. Schenk er hierna wat azijn bij. Let op, de combinatie van deze twee levert schuim op. Laat dit een paar minuutjes intrekken en spoel daarna na met een liter kokend water.

  • Gebruik ontstoppingsmiddelen

Doe dit echter niet te vaak want het kan de afvoerleidingen aantasten.

Professionele hulp in Amsterdam

Wanneer de bovenstaande tips niet uithalen, of je wilt zeker weten dat de ontstopping goed gebeurt schakel dan professionele hulp in. Heb jij last van een verstopping en ben je woonachtig in regio Amsterdam dan is dit dé oplossing. De experts van ontstoppingsdienst.nl opereren op lokaal niveau. Ze komen dus jouw gootsteen ontstoppen in Amsterdam.

https://www.ontstoppingsdienst-amsterdam.nl/