Toneel groep helvetia
Image default
Aanbiedingen

3 manieren waarop je LED strips kunt gebruiken in jouw interieur

3 manieren waarop je LED strips kunt gebruiken in jouw interieur

Je bent ze vast al wel eens in een winkel tegen gekomen: LED strips. Veel mensen verwarren LED strips met lichtslangen. Lichtslangen geven echter veel minder licht, zijn een stuk minder flexibel en daardoor niet zo makkelijk te buigen en kunnen bovendien niet ingekort worden. LED strips zijn dan ook geen slangen met daarin de LED’s, maar flexibele printplaten waarop de LED’s zijn bevestigd. Om de LED strip water- en stofbestendig te maken, kan de printplaat worden voorzien van een soort silicone laag. Deze waterdichte LED strips zijn geschikt om in een aquarium te plaatsen. Daarnaast zijn er nog drie (en wellicht nog wel meer) manieren waarop je LED strips in jouw interieur kunt gebruiken. We lichten ze hieronder graag toe. 

 

1. Langs het plafond

LED strips worden voornamelijk toegepast langs het plafond. Bijvoorbeeld om een kinderkamer op te fleuren of een gamekamer van een gaaf lichteffect te voorzien. Het zijn dan ook vooral de RGB LED strips die voor dit doeleinde worden gebruikt. RGB staat voor rood, groen en blauw. Met deze drie primaire kleuren kan in principe iedere andere kleur worden gemaakt. Is paars je lievelingskleur? Dan stel je de RGB LED strip eenvoudig op die kleur in. Bij de ‘slimme’ strips doe je dit met een app die je op je smartphone moet installeren. Zo kun je heel eenvoudig de kleur van de verlichting veranderen. Om in één keer over te komen, is het aan te raden om een lange strip te kiezen. Denk aan LED strips 20 meter.

 

2. Onder de kastjes in de keuken

Wat we tegenwoordig ook veel zien zijn LED strips onder de keukenkastjes. Vooral wanneer het ’s avonds al goed donker is, is het niet altijd even makkelijk om te zien wat je doet. Vaak sta je jezelf in het licht. Een simpele taak als groenten snijden kan zo een hele opgave worden. Maar met de LED strips van Ledlichtstunter onder de keukenkastjes is dat verleden tijd. Kies voor een waterdichte variant om gevaarlijke situaties uit te sluiten.

 

3. Onder de treden van de trap

De trap is ook een hele mooie plek om LED strips te bevestigen. Moet je ’s nachts vaak naar de wc? En slaap je op de bovenverdieping terwijl de wc zich op de benedenverdieping bevindt? Dan kan dat soms best gevaarlijke situaties opleveren. Zie met een slaperig hoofd de lichtschakelaar op de overloop maar te vinden. Ook gaan veel mensen gewoon zo in het donker en op de tast de trap af. Eén misstap en je bent sneller beneden dan gepland. Dit soort gevaarlijke situaties zijn echter eenvoudig te voorkomen door LED strips onder de traptreden te bevestigen. Naast dat het je zicht in het donker drastisch verbetert, staat het ook nog eens erg gaaf!

 

https://www.ledlichtstunter.nl/