Moet u in uw bedrijf met regelmaat goederen wegen, dan is het belangrijk dat u kiest voor de juiste vloerweegschalen of telweegschaal. Niet alleen het merk weegschaal is belangrijk, maar ook het type. Zeker voor industrieel of bedrijfsmatig gebruik zijn er tal van weegschalen verkrijgbaar met elk hun specifieke kenmerken die hen geschikt maken voor bepaald gebruik. Weet u niet of u een vloerweegschaal of een telweegschaal aan moet schaffen? Lees dan over de verschillen zodat u de juiste keuze kunt maken. Bij een specialist als LRE Weegtechniek vindt u weegschalen van alle soorten en in alle maten.

Vloerweegschalen voor grote objecten of hoeveelheden

Een vloerweegschaal is de beste keuze wanneer u grote objecten, grote hoeveelheden goederen of zaken als pallets moet wegen. Vloerweegschalen staan, zoals zijn naam al doet vermoeden, stevig op de vloer en zijn geschikt voor het accuraat wegen van grote of zware ladingen. Omdat de weegschaal op de vloer staat, hebt u nooit het probleem dat u goederen moet tillen. Zodoende kunt u ook zeer grote of zeer zware ladingen eenvoudig wegen. U hebt altijd keuze uit vloerweegschalen met verschillende formaten zodat u het perfecte exemplaar krijgt om de door u gewenste goederen of ladingen goed te kunnen wegen.

Een telweegschaal voor precisie

Van een telweegschaal maakt u gebruik wanneer u zeer precies het gewicht dient te bepalen of exacte aantallen af moet wegen. Een telweegschaal is in de regel kleiner en dus niet geschikt voor het wegen van zeer grote objecten. Er zijn telweegschalen verkrijgbaar die zijn uitgerust met een accu, zodat zij mobiel zijn en eenvoudig op meerdere plekken kunnen worden gebruikt. Dit type vindt u veel terug in winkels, of bijvoorbeeld op markten.

Afhankelijk van uw behoeften kan het natuurlijk ook zo zijn dat u gebaat bent bij het gebruik van zowel een vloerweegschaal als een telweegschaal. Bij een specialist als LRE Weegtechniek vindt u deze allemaal onder een dak.