Wat leert een student tijdens de opleiding Voetreflexologie?

Studenten aan de opleiding Voetreflexologie worden in drie jaar opgeleid tot specialisten. Het eerste jaar van de opleiding bestaat uit lessen rondom thema’s als de werking en filosofie van voetreflextherapie en Chinese geneeskunde en filosofie. Ook loop je in het eerste jaar een externe stage. In het tweede jaar krijg je les over verschillende massagetechnieken. Tijdens het tweede jaar loop je zowel een interne als externe stage. Het studieprogramma in het derde jaar bestaat uit vier therapeutische lessen, een les ‘therapeut als ondernemer’ en ‘omgaan met kanker’. Wanneer je een scriptie hebt geschreven, ontvang je het diploma VoetreflexPlus.

Een combinatie van Chinese en Westerse voetreflexologie

Voetreflexologie heeft verschillende behandelwijzen: de Westerse en Chinese behandelwijze. Bij de Westerse behandelwijze worden de voeten behandeld met duimbewegingen. De Chinese behandelwijze daarentegen bestaat uit glijdende technieken waarbij met lichaamsbeweging druk wordt uitgeoefend op de voeten. Ook masseren ze meer dan alleen de reflexzones op de voeten. Zo worden ook de meridiaan banen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën gemasseerd. Door beide methodes met elkaar te combineren, ontstaan er oneindig veel mogelijkheden wat de behandeling versnelt en versterkt. Tijdens de opleiding Voetreflexologie van Total Health leer je dan ook beide methodes zodat je alle wonderen van de energetische voetreflexmassages onder de knie krijgt.

Waar kan ik een opleiding Voetreflexologie volgen?

In de opleidingen van Total Health worden de Chinese behandelmethodes gecombineerd met Westerse zienswijzen. ‘De kwaliteit van leven op een professionele, ontspannen, duurzame en prettige wijze bevorderen waarbij gezondheid, vitaliteit en fit blijven hoog in het vaandel staan’, dit is de missie van Opleidingscentrum Total Health. Om deze missie na te streven, heeft Total Health een unieke werkwijze ontwikkeld wat zorgt voor een dieper inzicht op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. Hierbij wordt gebruikgemaakt van bijhorende therapievormen, ervaren therapeuten, professioneel lesmateriaal, nascholing, interessante workshops en persoonlijke begeleiding. De combinatie van theorie en praktijk tijdens de opleiding Voetreflexologie geeft jou een andere kijk op gezondheid en innerlijke rust.