Toneel groep helvetia
Image default
Aanbiedingen

Sloten openen met de locksport

Het komt weleens voor in films en video games dat een slot geopend wordt met een paperclip of een ijzerdraadje of iets dergelijks maar de meeste mensen zijn zich er niet bewust van dat dit daadwerkelijk mogelijk is.

Locksport

Het is zelf een sport en wordt veel beoefend in Nederland. Amerika was een van de eerste landen waarin deze locksport veel beoefend werdt. Het is echt een sport en de mogelijke misbruik waar veel mensen zo bang voor zijn is totaal niet realistisch. Het is namelijk echt een vaardigheid waar veel oefening bij komt kijken om er echt goed in te worden.

Met veel oefenen kun je uiteindelijk een slot openen

Zelfs wanneer je deze sport jaren beoefend is er alsnog geen zekerheid dat een slot open gaat met deze lockpick technieken. Elk slot is namelijk anders en de innerlijke onderdelen van elk slot zijn aangepast op de sleutel die daar in past. De inkepingen op deze sleutel zij uniek zodat er geen andere sleutel dit slot ook kan openen.

Gereedschap om een slot te openen

Met lockpicks kan je de instelling van de pinnen via het sleutelgat zo veranderen dat het slot open gaat. Maar om dit te kunnen moet je dus voelen aan de pinnen in het slot in welke positie ze zitten. Deze pinnen zijn echter enkele milimeters groot dus het is erg lastig om dit te kunnen voelen. De enige manier om dit goed te kunnen is om je vingers te laten wennen aan de miniscule bewegingen en dit kost erg veel tijd en oefening.

https://www.reddit.com/r/locksport/