Toneel groep helvetia
Image default
Aanbiedingen

Repareren of vervangen? Wanneer koop ik een nieuwe stofzuiger?

 

De stofzuiger is waarschijnlijk het meest gebruikte hulpmiddel in Nederlandse huishoudens, en waarschijnlijk ook in de rest van de wereld. Het kan frustrerend zijn als uw stofzuiger niet goed werkt – je vertrouwt er tenslotte op dat de stofzuiger jouw huis schoonhoudt. Toch is het niet ongewoon dat een stofzuiger na verloop van tijd minder zuigkracht heeft of soms zelfs helemaal niet meer werkt. De meeste mensen zijn geneigd om hun stofzuiger eruit te gooien en ‘gewoon’ te vervangen wanneer dit gebeurt, maar is dat altijd nodig? Wanneer jij wilt weten of jouw stofzuiger gewoon wat extra aandacht nodig heeft of dat het écht tijd is voor een nieuwe, lees dan snel verder!

Wanneer de stofzuiger niet meer aangaat

Als uw stofzuiger niet meer aan wilt gaan, zijn er een paar dingen die je kunt controleren voordat je richelieus besluit een nieuwe te kopen. Misschien is dit een beetje flauw maar het komt vaker voor dan je denkt; check eerst of de stekker goed in het stopcontact zit en of alles goed is aangesloten. Als dat het geval is, controleer dan of alle onderdelen goed zijn aangesloten en of alles goed is ingesteld – Denk bijvoorbeeld aan het checken van het filter, of dit op de juiste plaats zit of dat er bijvoorbeeld iets achter vastzit. Dit kan namelijk een reden zijn waarom de stofzuiger niet aan gaat. Soms wil een stofzuiger niet starten omdat het snoer beschadigd is of de schakelaar kortgesloten is. Wanneer dit het geval is dan is het tijd om een professional in te schakelen of om de juiste stofzuiger onderdelen online te bestellen. 

Wanneer de stofzuiger het vuil niet meer goed opneemt

Als u tijdens het stofzuigen merkt dat de zuigkracht is afgenomen, voelt u zich misschien gefrustreerd. Het probleem is echter vaak eenvoudiger op te lossen dan je van tevoren zou denken. De eerste stap is te controleren of er geen verstoppingen in de slang of de buis zitten. Deze verstoppingen kunnen ervoor zorgen dat de stofzuiger niet goed werkt. Zijn beide onderdelen vrij van vuil en puin? Dan is het tijd om het filter controleren om te zien of het moet worden vervangen. Een vuil filter kan het vermogen van de stofzuiger om vuil en afval op te zuigen verminderen. Gelukkig zijn deze filters eenvoudig te vervangen – je kunt eenvoudig een nieuw exemplaar bestellen op de website van Fixpart.nl.

https://fixpart.nl/nl/apparaat/stofzuiger-onderdelen-en-accessoires