Toneel groep helvetia
Image default
Aanbiedingen

Mezzanine vloer of stellingen?

Als jij in een magazijn werkt waar dagelijks veel bestelling verstuurd moeten worden, zal je vast een duidelijk systeem hebben qua assortiment. Is dit nog niet het geval? Dan stellen we je in deze blog graag voor aan twee mogelijkheden voor jouw magazijn, namelijk mezzanine vloeren en stellingen. We vergelijken de twee met elkaar door de verschillen tussen de twee uit te lichten. Lees snel verder!

 

Mezzanine vloer

Een mezzanine vloer is een vloer die te installeren valt tussen twee bestaande verdiepingen. Deze vloeren zijn erg flexibel inzetten: ze kunnen eigenlijk gezien worden als een extra verdieping in jouw pand. Door deze flexibele inzetbaarheid hebben mezzanine vloeren meerdere doeleinden: ze zijn goed inzetbaar als kantoorruimte, maar zijn ook erg populair als opslagruimte. Mezzanine vloeren zijn voor veel bedrijven een ideale oplossing tegen ruimtetekort, omdat ze voorkomen dat je moet verhuizen of verbouwen: ze zijn in vrijwel elk pand aan te brengen. Mezzanine vloeren heb een draagvlak van zo’n 3.500 kg per vierkante meter en zijn vaak toegankelijk door middel van een trap. Je kunt met een mezzanine vloer dus simpel systeem aanbrengen in je magazijn, door locaties te creëren op deze vloer. Dit werkt bevorderend voor bijvoorbeeld het order picking proces. 

 

Stellingen

Een andere populaire oplossing om opslag in kwijt te kunnen, zijn stellingen. Stellingen zijn er in veel verschillende formaten, maar kennen allemaal dezelfde opbouw. Het zijn metalen latten die in elkaar te bevestigen zijn, die vaak worden overbrugd door een pallet. Op deze pallet kun jij je goederen stapelen. Voor je order pickers zijn deze pallets makkelijk te bereiken, tenzij je werkt met erg hoge stellingen. Als stellingen jou een goed systeem lijken is het belangrijk dat je hier ook daadwerkelijk een duidelijk systeem in aan brengt. Denk goed na over waar je welk product plaatst: een populair product moet voor je medewerkers makkelijk te bereiken zijn. 

 

Andere magazijnsoplossingen

Ben jij benieuwd wat de mogelijkheden voor jouw pand zijn, of welke alternatieven er nog meer beschikbaar zijn? Neem dan eens een kijkje op de website van Nolte Mezzanine! Hier vind je veel informatie over veel verschillende magazijnsoplossingen, waaronder bijvoorbeeld de mezzanine vloer. Eén van de specialisten van Nolte Mezzanine bespreekt de mogelijkheden graag met jou: neem dus gerust contact op!

 

https://www.noltemezzanine.nl/