Toneel groep helvetia
Image default
Mode en Kleding

De pasvorm van Birkenstock sandalen

Pas ze en het eerste wat je moet controleren is of het voetbed de juiste maat voor je heeft. Het voetbed heeft de eigenschap ongeëvenaard comfort te bieden – als je de maat goed hebt – of kan ernstig ongemak veroorzaken als je het verkeerd hebt. Dit kan een moeilijk evenwicht zijn voor mensen die voor het eerst een Birkenstock dames of heren sandalen kopen, want het voetbed is in het begin erg stevig en ze hebben beslist wat inwerktijd nodig, om zachter te worden en zich naar je voet te vormen.

Hoe kun je het voetbed passen? Ga staan met de sandalen aan, je voeten zullen zich natuurlijk spreiden onder het lichaamsgewicht en moeten ondersteund aanvoelen, maar vrij kunnen bewegen. Je hiel en tenen mogen elkaar niet overlappen of tegen de stevige buitenrand van het voetbed wrijven. Je weet dat je een goede pasvorm hebt als er zowel aan de voorkant van je voet als aan de achterkant een paar mm ruimte is, als je een rondje gelopen hebt. Zorg ervoor dat je tenen niet tegen de rand aan de voorkant van de schoen schuren, want dat kan likdoorns of blaarvorming veroorzaken. Je voet moet ook comfortabel passen binnen de vorm van het voetbed en mag niet over de randen aan de zijkanten gaan – overweeg over te schakelen op een Regular Fit alternatief als je meer wijdte nodig hebt.

Als je tevreden bent over de pasvorm van het voetbed kun je nu verder gaan en de bandjes vastmaken, als je een verstelbaar bandje ter beschikking hebt. De bandjes moeten je voet op de juiste plaats op het voetbed houden – niet te ver naar voren dat de tenen schuren of te ver naar achteren dat je hielen hard op de buitenste ribbels drukken. De riemen moeten je voet omhelzen zonder te strak te zitten – bijvoorbeeld drukplekken achterlatend. Doe een paar stappen om te zien of de riemen je voet goed vasthouden en stel ze nog eens af als je vindt dat ze te strak of te los zitten. Je mag de gespen helemaal niet voelen ingraven, dit kan erop wijzen dat je het bandje losser moet maken of dat de vorm en de stijl misschien niet goed voor je zijn.

Gerelateerde artikelen

Enkele tips voor het kiezen van de perfecte trouwjurk voor in de lente

Unieke op maat gemaakte galajurken kopen

Redenen om je beroepskleding te laten bedrukken bij Hurricane